Sveriges bästa takläggare 2018 - Företagarbloggen 2020

I år har som varje år har Sveriges bästa takläggare korats och det var år 2007 som den här tävlingen startades av nätverket Monier Roofing, tävlingen heter King of roofs och blev till då man ville motivera takläggare att bli extra professionella, duktiga och erfarna så att kvalitén på takläggare höjs.

Vilken takläggare vann?
Bankeryds takläggare i Jönköping var det som tog hem den fina titeln och det kommer dom kunna marknadsföra sig på länge hädanefter. Det arbete dessa takläggare utförde var ett så kallat mansardtak eller ett vindsvåningstak och det utfördes på en vill från 40-talet i närheten av Jönköpings statspark. Taket har ett flertal olika vinklar och utbyggnationer som kräver en riktigt kunnig takläggare att få till så det blir både snyggt och håller i längden.

Det är inte bara så att dessa takläggare har bytt taket de har även haft i åtanke att detta är ett fint gammalt hus och man har fortfarande velat behålla den gamla stilen så att huset fortfarande känns genuint. Många har gått förbi där och undrat när en takläggare Stockholm ska komma och fixa till det men efter att dom verkligen var där så är det en otrolig förändring.

Man har anlagt Vittingens tvåkupiga taktegel vilket är ett vanligt tegel i på våra svenska tak idag men det passar allra bäst till de som vill behålla en traditionell stil.

Om företagets ambitioner
Florian som är takläggare och företagets grundare menar att dom har vill ha en väldigt hög kvalité på de jobb dom gör som takläggare och då menar dom på alla punkter på i jobbet, allt som har från pappersarbete till själva utförandet att göra. Många kanske skulle kalla det extremt hög ambition i sitt jobb men de takläggare som jobbar på denna firma tycker bara att det är så dom vill jobba och det ska vara en standard för dom.

Deras sätt att jobba har verkligen lönat sig nu då de har vunnit det här priset vilket inte många före dom har gjort men det är ändå många tävlande. Juryn som korade dessa takläggare till vinnare menar i deras motivation att oavsett om det har varit en extremt svår uppgift att lägga detta taket så syns inte det då detaljerna fortfarande är av rejält bra kvalité och det syns in på det minsta.

Ägaren till huset hade varit väldigt noga med att få ett jobb av hög kvalité då det är noggranna med att huset behåller sin karaktär. Ägaren hade skickat en offert till flera takläggare men hade valt dessa på grund av en väl utfört och detaljerad offert.