När är det dags att anlita en målare? - Företagarbloggen 2020

Att måla om en vägg kan väl inte vara så svårt? Så har vi nog alla tänkt, men vart går egentligen gränsen för vad man klarar själv och för när man ska anlita en professionell målare?

En målare gör ju så mycket mer än bara måla om innerväggar och det finns flera olika former av ommålningar och målartekniker. Ska du göra något som är lite mer avancerat och vill bli garanterad ett bra resultat kan det vara läge att anlita en målare istället för att göra jobbet själv. Nedan kommer en sammanfattning av de vanligaste jobben som man brukar anlita en målare till samt en kort förklaring av vad de olika jobben innebär. Efter detta hoppas vi att du lätt kan avgöra om du kan utföra jobbet själv eller är i behov av en målarfirma som hjälper dig.

Brandskyddsmålning – Precis som namnet avslöjas används denna typ av målning för att förhindra bränder och rökutvecklingen för målare göteborg. Med hjälp utav speciell färg kan man förhindra brandutvecklingar och spridningar och för att få önskat resultat och garanterad säkerhet bör man anlita en erfaren målare till att utföra jobbet.

Epoxymålning – Används för att täta och förhindra vatten och är vanligt när man ska måla om båten. Beroende på hur lång tid du har din båt sjösatt så kan en epoxymålning vara mer eller mindre nödvändig. Är du osäker vad som gäller i ditt kan är ett tips att ringa och prata med en målare som vet vad som kan vara bäst i just ditt fall.

Dekorationsmålning – dekorationsmålning är ett ganska brett begrepp och kan innefatta flera olika former av väggmålningar. Det som all dekorationsmålning har gemensamt är att det är en svår målarkonst som kräver mycket erfarenhet som endast https://målarengöteborg.se/ har. Så är du intresserad av ett målat motiv på din vägg bör du anlita en målare istället för att prova själv.

Fasadmålning – Bor du i hus eller villa måste du med jämna mellanrum ta hand om fasaden på huset. Fasadmålning hjälper ditt hus att hålla sig fräscht och undvika andra problem som kan uppkomma och bör absolut ses över då och då.

Tapetsering – Att tapetsera om kan vara lite pilligt och har man aldrig gjort det innan kan det absolut vara en god idé att ta hjälp av ett proffs. Mycket handlar såklart om vad man väljer för färg och mönster och har man en enfärgad tapet är det lättare att lyckas än om man har en mönster som kräver att tapet remsorna fästs bredvid varandra med största precision. Har man valt ett sådan svårt mönster är nog inte heller tapeten så billig och det kan kanske vara bra att ta hjälp av en målare så att resultatet faktiskt blir så som man önskat.