Städmoment som tar mindre än 5 minuter att klara av

Tycker du att din hemstädning tar lite för lång tid varje gång? Ett enkelt sätt att göra söndagsstädningen lite enklare är att småstäda under veckan, lite grann, varje dag eller att kolla in alberts städservice. Vill man göra detta kan det vara lite svårt att veta var man ska börja. Här ger vi ett par konkreta tips som kan hjälpa dig att komma igång – det tar inte mer än fem minuter.

 

Lådan i köket

De allra flesta av oss har en låda, ofta i köket, där allehanda saker läggs ned. Till slut är lådan full med saker som inte har en plats någon annanstans, och som faktiskt kanske inte ens behöver. Som tur är, är det enkelt jobb att snabbt fixa detta och företaget alberts-service.se – hemstädning stockholm kan göra detta åt dig. Avsätt bara fem minuter av din tid för att slänga saker du inte behöver, och förvara de saker du behöver på rätt plats. Det här går oftast betydligt snabbare än man tror – och är skönt att få avklarat.

 

Skohyllan

När man har jobbat hårt en dag är det enkelt att bara kasta av sig skorna. När så har skett ett par dagar blir området kring farstun ganska rörigt. Att ställa i ordning skor och eventuellt lägga mössa och vantar på sin plats, behöver inte ens ta två minuter att göra. Ett litet jobb som gör stor skillnad för helhetsintrycket av hemmet.

 

Strumpor

Något som en del kan störa sig på är avsaknaden av par i strumplådan. Att ta några minuter för att snabbt slänga de strumpor som inte har någon maka, och para ihop dem som går att para ihop, besparar dig mycket irritation framöver.

 

Rensa i kylen

Det här kan göras som en del i en hemstädning, eller bara vid behov. Efter en period är det enkelt att kylen fylls med saker man inte kommer äta upp. Det kan till exempel bero på att man köpte fel variant av en produkt, eller att bäst före-datumet har passerat. Att rensa detta går snabbt. Har man en stor kyl med många produkter tar det kanske mer än 5 minuter – men i sådana fall kan man dela upp arbetet i omgångar.

 

Passa på att organisera varorna lite grann. De produkter du använder mest. Bör också vara de som står längst fram.

 

Högar med tidningar

I din hemstädning har du säkerligen stött på högar med tidningar. För att underlätta framöver bör du göra en ansträngning för att läsa dem – eller slänga dem. Om du har månatliga prenumerationer går det ganska snabbt att bygga upp högar med tidningar – men du behöver egentligen bara de senaste utgåvorna. De tidigare kan som sagt återvinnas, eller läsas innan de återvinns.

 

Kablar

Att ta några minuter att få ordning på sina kablar kan vara en riktig tidssparare. Det hjälper dig att i framtiden hålla koll på din elektronik, samtidigt som det underlättar din hemstädning avsevärt. Dessutom – mängder av trassliga kablar kan nästan göra ont i ögonen att se på. Om så är fallet – trassla ur dem och organisera dem på ett snyggt sätt.

Lycka till med din hemstädning!