Att tänka på när du tar in offert från en flyttfirma - Företagarbloggen 2020

När det är tid för flytt är det många som vänder sig till en flyttfirma. De erbjuder en rad tjänster som underlättar arbetet kring din flytt. Det kan vara städning, ner- och uppackning samt själva transporten. Oavsett vad du behöver hjälp med kan det finnas ett del saker att tänka på när man tar hjälp. Det är både för din del och för flyttfirmans del så att allt stämmer med vad du önskar dig och de genomför korrekt arbete. Det vanligaste misstagen kan t.ex. vara att man inte har packat när bolaget kommer till din dörr. Hur som helst, denna artikel ska handla om just det, saker du ska tänka på i samband med flytt. Specifikt när du tar hjälp av ett företag. Så kallad flyttfirma.

Nöj dig inte med ett förslag

Du har alla rättigheter i världen att ta in offerter från flera firmor i din stad eller närliggande städer. Då kan du enkelt jämföra offerter och se vilka som t.ex. har billigaste pris eller snabbast genomförande. Det kan inte skada dig på något sätt alls. Om du inte orkar ringa runt till samtliga företag som finns när du ska hitta din flyttfirma göteborg finns det alltid tjänster som skickar iväg offerter automatiskt. På så sätt behöver du bara skicka iväg en förfrågan och få in flera olika alternativ och erbjudanden. Det kan spara dig flera tusen kronor på en gång.

Kontrollera deras trovärdighet

Kolla alltid att en flyttfirma du anlitar är trovärdig och arbetar schysst. Detta kan avgöras på flera olika sätt men det finns två viktiga knep. Det första är att kontrollera på internet om de har bra betyg. Det finns flera skojjare ute på marknaden men tur som det är upptäcks dessa snabbt genom dåliga betyg. Så sök på din flyttfirma på nätet och kontrollera hur seriösa de är. Det andra är att alltid göra rätt för dig och betala vitt. Det finns aktörer ute på marknaden som inte har F-skattsedel och detta innebär egentligen att de inte har rätt att ta betalt av dig från Skatteverket. Så dubbelkolla alltid på fakturan att företaget innehar en F-skattsedel.

Avslutnignsvis är detta två riktigt viktiga tips innan du tar in offerter från en flyttfirma. Förslagen har två aspekter och det ena innefattar såklart att du ska få det bästa priset. Det är en aspekt man inte ska slarva med för att spara pengar. Det andra tipsen handlar helt enkelt om att inte göra affärer med oseriöst folk. Det kan leda till jobb som inte blir utförda eller att dina saker blir skadade och inte går ersätta.