Vanliga misstag vid renovering

 

Det är inte ovanligt att många av oss väljer att renovera våra hem. Du kanske vill bygga ut ditt hus en aning, öppna upp en vägg eller göra en hel renovering. Du som inte har kunskapen om hur du ska gå till väga kan dock stöta på en hel del problem, så därför är det bäst att anlita hantverkare till hjälp. Väljer du däremot att ta dig an hela renoveringsprojektet själv finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Det är dessutom inte ovanligt att stöta på oförutsedda problem. Ett tips är därför att du planerar noga och tar reda på vilka de vanligaste renoveringsmisstagen är.

Planera alltid din renovering noga

Ett renoveringsarbete som är rätt vanligt är att tapetsera eller måla om. Detta är dessutom något som de flesta klarar av att göra själv. Det finns dock andra projekt som du bör lämna till specialister, till exempel renovering av badrum.

Sedan finns det självklart en hel del renoveringar mellan dessa två, både lättare och svårare alternativ. Renoveringar där du måste ha kunskap om el är bäst att lämna till utbildade elektriker. Detsamma gäller om du måste dra om vattenledningar och andra mer komplicerade saker. Planeringen är dock det viktigaste steget oavsett vad du ska renovera och hur stor renoveringen kommer bli. Skriv ner allting du ska göra, i vilken ordning och vad du behöver hjälp med. Du bör alltid tänka på de vanligaste misstagen och planera för att undvika dessa om möjligt.

Vanligaste misstagen du kan göraMåla på trä

För att undvika misstag vid din renovering är det bra om du känner till de vanligaste misstagen.

  • Det kommer bli väldigt dyrt om du väljer att köpa alla verktyg som du kan behöva. Ett smartare alternativ är att du antingen hyr verktygen eller låter hantverkare använda sina egna verktyg. Det går även att köpa begagnade verktyg.
  • Ett annat vanligt misstag är att ignorera problem som har uppstått. Det är bättre att du fixar problemen på direkten istället. Det kan nämligen förhindra att de blir ännu värre framöver.
  • Det är både tidkrävande och rätt svårt att renovera helt ensam. Var därför inte rädd att be om hjälp, speciellt om du ska flytta och lyfta tyngre saker. Du vinner ingenting på att vara alldeles för stolt för att fråga om hjälp när du behöver det.
  • Inser du att det är någonting du inte klarar av själv bör du alltid anlita en hantverkare.
  • Väljer du att köpa verktyg och material allt eftersom istället för allt på en gång bör du jämföra priser. Det är inte ovanligt att du besöker samma butik varje gång, men det kan hända att priserna förändras.