Så får du råd med renoveringen 

En renovering kan bli rätt kostsam vilket är en anledning till varför många avstår från att renovera och därmed få sitt hem med trivsamt istället för att anlita snickare som är bra i stockholm. Men det finns flera saker du kan göra för att få koll på din ekonomi och vad du sedan kan göra för att spara in den summa pengar som krävs för att du ska kunna utföra den renovering du drömmer om. 

Se över din ekonomi 

Till att börja med behöver du se över din privata ekonomi. Är ni till exempel två personer som ska renovera ert gemensamma hem kan det vara en bra idé att gå igenom bådas ekonomi om ni inte har delad ekonomi. När ni har en bra överblick på era inkomster och utgifter blir det enklare för er att  se hur ni faktiskt skulle kunna få råd med renoveringen i framtiden.  

Gör en överslagsräkning 

För att ni ska få en någorlunda riktlinje kring hur mycket ni behöver spara och vad ni kan betala för en renovering ska ni göra en överslagsräkning. I beräkningen bör ni få med arbetskostnader för de hantverkare ni ska ta hjälp av för att utföra renoveringen. Därefter behöver ni kolla upp vad material, vitvaror, möbler och inredning kommer att kosta. Det behöver inte vara några exakta siffror eftersom det bara är en överslagsräkning. När ni vet hur mycket det kommer att kosta blir det enklare för er att börja spara de pengar som behövs. 

Gör upp en budget 

När ni vet hur er privata ekonomi ser ut och har en hum om hur mycket renoveringen kommer att kosta är det dags att göra upp en budget. Då bestämmer ni hur mycket pengar ni får lägga undan varje månad inom olika kategorier. Det finns fasta utgifter såsom hyra. Men det finns oftast också flera områden där ni kan spara pengar. Till exempel shopping, abonnemang och stora matkostnader. Ett tips är att öppna ett särskilt bankkonto där ni kan lägga undan de pengar ni sparar in till renoveringen. När renoveringen har sitt eget bankkonto kan ni själva se hur pengarna växer och hur ni närmar er ert mål. 

Tjäna extra pengar 

Även om du har en fast inkomst så kan det vara svårt att få pengarna att gå ihop och att ha pengar att spara är inte någon självklarhet. Och även om du har det så är det aldrig fel med lite extra pengar som du kan sätta in på bankkontot för renoveringen. Det finns flera saker du kan göra för att tjäna extra pengar att spara till renoveringen. Du kan till exempel sälja bort de saker och kläder du inte använder och panta burkar och flaskor.