Så får du pengar att renovera ditt hus  - Företagarbloggen 2020

Att renovera sitt hus är något många svenskar drömmer om med Uddevalla takläggare. Det kluriga när det kommer till husrenovering är att det kostar en hel del pengar. Kanske har du lagt alla dina pengar på att köpa ditt hus och det finns inga pengar kvar att renovera för. Oavsett vad du vill renovera i ditt hus finns det olika sätt du kan få fram pengar för att finansiera projektet. Tyvärr växer inte pengar på träd och du får räkna med att ha lite tålamod för att ha råd med renoveringen du drömmer om. 

Spara spara spara! 

Att spara pengar är inte det roligaste. Tyvärr är det ditt enklaste tillvägagångssätt till att få pengar du kan lägga på att renovera ditt hus. Om du drömmer om att renovera ditt hus bör du planera för det genom att spara lite pengar varje månad, tills ekonomin tillåter dig att renovera. När du har en rejäl summa sparad kan du eventuellt ta ett lån för att täcka summan som saknas. 

Ta ett privatlån 

Att ta ett privatlån kan passa bra om du planerar en mindre renovering och dina sparpengar inte riktigt räcker till. Det kan även vara en möjlighet för dig som av någon anledning inte kan utöka ditt befintliga bolån. Tänk på att inte låna pengar om du inte har möjlighet att betala tillbaka dem. 

Medlemslån 

Ett annat typ av lån som kan vara ett alternativ för dig som vill renovera ditt hus är ett medlemslån. I jämförelse med ett privatlån är ett medlemslån av samma sort fast med lägre ränta. Denna typ av lån förutsätter att du är fackmedlem och att fackförbundet du är medlem hos har ett avtal med banken. 

Utöka ditt bolån 

Om du planerar att genomföra en större renovering för över 100 000 kronor kan du välja att utöka ditt bolån. Denna metod kan vara bättre än ett traditionellt privatlån eftersom du kan få lägre ränta. Anledningen till att räntan är lägre är att du lånar med hjälp av ditt hus, vilket ger banken en viss säkerhet. För att du ska kunna utöka ditt bolån måste ditt hus ha låneutrymme, vilket du kan kontrollera hos banken. 

Använd kreditkort 

Att betala för en renovering med hjälp av kreditkort är inte att rekommendera i alla situationer, men kan fungera bra i vissa fall. Fördelen med kreditkort är att du har möjligheten att låna helt räntefritt under en begränsad period, därefter ökar dock räntan ganska drastiskt. Om du vill göra någon mindre förbättring i din bostad, som exempelvis att köpa en ny diskmaskin, kan ett kreditkort vara lösningen. Du bör dock vara säker på att pengar snart rullar in för att använda denna metod, då du annars riskerar att inte kunna betala tillbaka krediten.